Telnet to GD3 board problem

Post Reply
ssinclair
Member
Posts: 9
Joined: 16 Oct 2013 06:39

Telnet to GD3 board problem

Post by ssinclair » 08 May 2018 12:21

Hi,

I have a number of Media Gateways each located in a different site. Most of them I can telnet to in case I need to reboot them but 2 of them it does not let me telnet to them. I have done a mgconfig on both of them and verified that "Telnet Server" is set to open.

1. IP N/W Mode IPV4only
2. View/Modify IP Addresses
3. Crystal number 9 (Manual allocation)
4. IP QoS menu VLAN disabled
5. BACKUP menu (Not Available)
6. Duplex and speed mode menu auto
7. Download binaries timeout 1800[ms]
8. Security
9. Telnet server open
10. Archive log files
11. Allow shell commands usage not allowed
12. IPV4 Forwarding
0. Exit

When I try to enable telnet from the Main system using ippstat and option 21 it says it's a bad crystal or coupler.
Tue May 8 17:18:44 BST 2018


IPP (IP Phone) information :
-------------------------------------
Display the IP Address of the local node : 1
Display IP Phone data of a set : 2
Display all IP Phone on local node : 3
Display registration terminaisons(short info): 4
Display registration terminaisons (long info): 5
Display an IP Phone Board structure : 6
Display all IP Phone Board structure : 7
Display all Mac Address Used : 8
Display all Mac Address Unused : 9
Display Ip phone by adr mac/adr adr ip/mcdu : 10
Display number of IP Phones connected : 11
Display all IP Phones connected on a board : 12
Display all IP Phones connected with boards : 13
Ip Phone download Menu : 14
Timeout for telnet session of IP Touch set : 15
INT IP Menu : 16
Domain Menu : 17
IPlink Menu : 18
Status Menu : 19
Display boards encryption parameters : 20
Enable telnet session of GD/GA/OMS : 21
Quit this tool : 0

Enter your choice : 21
Cristal Number : 9

Coupler Number : 0
Bad Crystal or bad Coupler
return to menu : press ENTER

Any idea's on what I'm missing here please?

Thanks.

User avatar
tgn
Member
Posts: 794
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: Telnet to GD3 board problem

Post by tgn » 08 May 2018 13:36

there is no need to enable telnet. for gd3 just use cpl_online command. and enable use of shell commands while 1st connect...


regards...
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

User avatar
oldboy
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 742
Joined: 25 Aug 2005 18:24

Re: Telnet to GD3 board problem

Post by oldboy » 08 May 2018 22:21

what telnet command are you using ??? needs to be telnet_al not just telnet
"Be aware ask a stupid question without at least trying to find the answer first you may get a stupid answer....."

ssinclair
Member
Posts: 9
Joined: 16 Oct 2013 06:39

Re: Telnet to GD3 board problem

Post by ssinclair » 09 May 2018 04:17

Thanks tgn and oldboy. I can now connect remotely to these MG's with both of these commands. It's just a bit strange that I can use normal telnet to connect to 2 of my MG's and I can't with another 2 MG's.

One more question. What is the command I should use once I have remotely connected to these MG's to look at the log? Is there a command that I can use that would give me the same detail as incvisu does on the Main OXE?

Thanks.

User avatar
tgn
Member
Posts: 794
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: Telnet to GD3 board problem

Post by tgn » 09 May 2018 15:35

there are some log files in /var/log. you have to use linux commands like less or more to look inside them.

regards...


--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

Post Reply

Return to “Media Gateway”