Problem after deleting user

Post Reply
User avatar
slabr
Member
Posts: 74
Joined: 23 Mar 2010 09:32
Location: Poland, Wroclaw

Problem after deleting user

Post by slabr » 10 Jan 2018 07:16

Hello.

I've got strange problem. OXE 9.1 system. After deleting one user (normal IP Touch 4068 station), the MCDU is not released. The deleted number from Station in Numbering Plan is changed to Data Application Call. Why this is happening and how this can be repaired? I've looked in incvisu and there is nothing special. I've found:
10/01/18 12:03:13 000001M|---/--/-/---|=2:2656=Incoherent data: appli CMIS_SAVE table POSTE (271)
10/01/18 12:03:13 000001S|---/--/-/---|=2:2656=Incoherent data: appli CMIS_SAVE table POSTE (271)
but I'm not sure if this is the problem.

Any help is appreciated.

Best Regards
Slawek

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4022
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: Problem after deleting user

Post by tot3nkopf » 10 Jan 2018 09:50

checkdb returns what?

User avatar
slabr
Member
Posts: 74
Joined: 23 Mar 2010 09:32
Location: Poland, Wroclaw

Re: Problem after deleting user

Post by slabr » 10 Jan 2018 10:15

Nothing special:

(1)oxe_a> checkdb
Data base checking in progress ...
/................ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=0 invalid cdt
ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=3 invalid cdt
ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=4 invalid cdt
ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=6 invalid cdt
ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=5 invalid cdt
ERROR 4351 : DATA INCONSISTENCY, Table ENTITY, entity=2 invalid cdt
...................../

Is that inconsistency above can have impact on my problem?

One more thing. I can successfully recreated deleted station without any problems.

And what: Data Application Call means as Prefix Meaning in Numbering Plan.

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4022
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: Problem after deleting user

Post by tot3nkopf » 10 Jan 2018 10:23

Does not look like
Look for CUSER command on the forum. Use it with care.

User avatar
slabr
Member
Posts: 74
Joined: 23 Mar 2010 09:32
Location: Poland, Wroclaw

Re: Problem after deleting user

Post by slabr » 10 Jan 2018 13:02

OK, I understand. As I read about CUSER tool, is kind of command line SQL for MAO database which can do anything direct in database files (thats why should be use with caution). Is there any documentation about database structure and table relations? Where should I search for (which tables) for resolving this issue?

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4022
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: Problem after deleting user

Post by tot3nkopf » 10 Jan 2018 13:05

Maybe. Did not see it (R&D has it for sure). Read about logging database actions from mgr (create delete the user and see what tables are written/deleted).

User avatar
slabr
Member
Posts: 74
Joined: 23 Mar 2010 09:32
Location: Poland, Wroclaw

Re: Problem after deleting user

Post by slabr » 10 Jan 2018 14:13

OK, with cuser and /usr2/fab/tbl2obj.ref and /usr2/fab/obj2tbl.ref I've found, what is going on. There was in: DATA=>Data Application this:
┌─Consult/Modify: Data Application─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Node Number (reserved) : 1 │
│ Instance (reserved) : 1 │
│ Directory No. : 7126 │
│ │
│ Directory Name : V120 │
│ Connection Category Id : 0 │
│ Executable : /usr3/servers/pre_login │
│ Parameters : ------------------------------ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
I don't remember if I made here any changes. Can you please tell me what is that and if it can be saftely deleted?

I've also checked that there is no /usr3/servers subdirectories. Maybe this is for OTUC server (I've tried this some time ago)?

User avatar
tgn
Member
Posts: 794
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: Problem after deleting user

Post by tgn » 10 Jan 2018 17:15

should be an old entry for remote access. you need a cpu6 with obca board or io2 (or cpu7 with io2n). if you don't have this types of cpu the database entry should be useless.
also the path is wrong (must be /usr2/servers/pre_login).

regards...
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

User avatar
slabr
Member
Posts: 74
Joined: 23 Mar 2010 09:32
Location: Poland, Wroclaw

Re: Problem after deleting user

Post by slabr » 10 Jan 2018 17:30

I don't have none of these boards. The system was on CPU 5_2 at the beginning and now is on HP appliances. I've deleted this entry and now everything is OK - I can use blocked MCDU as Network Number as I want to.

Thanks a lot for help.

Best regards
Slawek

Post Reply

Return to “Users”