Serial Garbage

Post Reply
Rolf
Member
Posts: 2
Joined: 04 Nov 2021 16:33

Serial Garbage

Post by Rolf »

Hello all,

I just bought a used OmniSwitch 6400-24.
There is an IP 192.168.200.115 written on it, but i cannot connect to it.

I tried to connect to the serial port on the front. I made a cable myself from instructions I found here.
The cable seems to work as I receive some garbage characters from the switch.
I tried the standard setting of 9600,8n1 but to no success.
I tried other speeds, 1200, 2400 4800, 9600, 19200, 38400, 57600, 76800 and 115200 - no success

Could anyone give me a hint please on how to access the switch from the console? Thank you!

Appreciate your time and help
Rolf
Bertote
Member
Posts: 5
Joined: 21 Sep 2021 15:23
Location: Florianopolis - Brazil

Re: Serial Garbage

Post by Bertote »

Hi Rolf.
I had problems with generic USB-RS232 adapters, I was only able to access the terminal using a PC with an onboard serial port.
Bertote
Member
Posts: 5
Joined: 21 Sep 2021 15:23
Location: Florianopolis - Brazil

Re: Serial Garbage

Post by Bertote »

Hi Rolf.

I had problems with generic USB-RS232 adapters, I was only able to access the terminal using a PC with an onboard serial port.
Rolf
Member
Posts: 2
Joined: 04 Nov 2021 16:33

Re: Serial Garbage

Post by Rolf »

Bertote wrote: 29 Nov 2021 19:34 Hi Rolf.
I had problems with generic USB-RS232 adapters, I was only able to access the terminal using a PC with an onboard serial port.
Thank you Bertote.
That exactly solved the problem.

I plugged my DIY cable to a real serial port and it worked right away.
Post Reply

Return to “OmniSwitch 6400”