LACP - linkagg Testing

Post Reply
jpattard
Member
Posts: 5
Joined: 18 Apr 2018 07:39

LACP - linkagg Testing

Post by jpattard » 20 Apr 2018 02:25

I configured LACP on a Stack of two OS 6350-24. If i disconnect 1 of the ports the link is still working, but if i remove both ports and put them back after a few seconds it does not get back up. Below is the config on these switches.

-> show linkagg

Number Aggregate SNMP Id Size Admin State Oper State Att/Sel Ports
-------+----------+---------+----+------------+--------------+-------------
1 Static 40000001 2 ENABLED UP 2 2

Slot/Port Aggregate SNMP Id Status Agg Oper Link Prim
---------+---------+-------+----------+----+----+----+----
1/2 Static 1002 ATTACHED 1 UP UP NO
2/2 Static 2002 ATTACHED 1 UP UP YES

-> show 802.1q 1

Tagged VLANS Internal Description
-------------+------------------------------------------+
2 TAG AGGREGATE 1 VLAN 2
100 TAG AGGREGATE 1 VLAN 100

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 1112
Joined: 01 Jul 2008 10:51
Location: Germany

Re: LACP - linkagg Testing

Post by silvio » 20 Apr 2018 06:57

You haven't configured LACP. Your LAG is static. I recommend to reconfigure both switches with LACP and try again.
regards
Silvio

jpattard
Member
Posts: 5
Joined: 18 Apr 2018 07:39

Re: LACP - linkagg Testing

Post by jpattard » 20 Apr 2018 08:15

In the mean time have reconfigured the switch with dynamic LACP but it still takes time to failover to the other switch. See config below:
! Port Mapping :
! Link Aggregate :
lacp linkagg 1 size 2 admin state enable
lacp linkagg 1 actor admin key 1
lacp agg 1/2 actor admin key 1
lacp agg 2/2 actor admin key 1
! VLAN AGG:
! 802.1Q :
vlan 2 802.1q 1/1 "TAG PORT 1/1 VLAN 2"
vlan 100 802.1q 1/1 "TAG PORT 1/1 VLAN 100"
vlan 2 802.1q 1/3 "TAG PORT 1/3 VLAN 2"
vlan 100 802.1q 1/3 "TAG PORT 1/3 VLAN 100"
vlan 2 802.1q 1 "TAG AGGREGATE 1 VLAN 2"

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 1112
Joined: 01 Jul 2008 10:51
Location: Germany

Re: LACP - linkagg Testing

Post by silvio » 23 Apr 2018 02:58

which device is at the other end of the linkagg? Have you configured there also LACP?

Post Reply

Return to “OmniSwitch 6350”