Am I the only person in the world using OA5510?

Post Reply
User avatar
milenski
Member
Posts: 26
Joined: 06 Jan 2010 08:35

Am I the only person in the world using OA5510?

Post by milenski » 26 Feb 2010 04:52

I was just wondering if some of you are using it or have been using it in the past..
And I was also wondering what is your impression - what problems did you have, if any ?:)

User avatar
murraya
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 900
Joined: 16 Oct 2007 02:35

Post by murraya » 26 Feb 2010 06:01

Congratulations Milenski, you've found someone who is not having much joy as well. I have one I'm playing with at the moment to set it up as a sip alg on a OXE. My area is the OXE but our company has a network engineer who is trying to get his head around ithe 5510. what are you trying to use it for? I hope Sip to oxe and then we may be able to share configs. The only thing we know for sure is the doc's are very light. I have a sr open at the moment and the support thinks the issue is the oxe but if we connect the oxe directly to the provider all works fine. I get no ring tone on outgoing calls and incoming calls won't clear down correctly with the alg in place. similar?
Best Regards
Murray

ACSE 10.0 corporate
ACSE 6.x IPT data

User avatar
freedom
Member
Posts: 296
Joined: 06 Feb 2006 15:22
Location: The Netherlands
Contact:

Post by freedom » 26 Feb 2010 06:37

We are about to use a lot (200+) of these routers within the next couple of months connected to an OXE.
I hope the problems you mention will be solved soon!
Please keep us informed.

User avatar
murraya
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 900
Joined: 16 Oct 2007 02:35

Post by murraya » 08 Mar 2010 05:06

Ok just an update, Alcatel have accepted that the SIP ALG is not opening pinholes correctly and are now looking at fixing it.
Quite a battle for them to accept that the ALG was the fault but they also have another case with similar issues on the go.
I will update with details of the fix (hopefully).
Best Regards
Murray

ACSE 10.0 corporate
ACSE 6.x IPT data

User avatar
murraya
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 900
Joined: 16 Oct 2007 02:35

Re: Am I the only person in the world using OA5510?

Post by murraya » 04 Dec 2010 16:17

issues seem resolved with my testing on beta software and I have also checked on released version of R3.0 and ALG seems good for sip now.
Best Regards
Murray

ACSE 10.0 corporate
ACSE 6.x IPT data

czjon74
Member
Posts: 3
Joined: 23 Apr 2017 02:12

Re: Am I the only person in the world using OA5510?

Post by czjon74 » 08 Aug 2018 00:37

Hi Murray,

Is there a way to easily disable SIP-ALG as this is causing issues with a lot of the more modern VoIP Providers?

Thanks!

Post Reply

Return to “OmniAccess 5510”